Dziewczyny i chłopaki, właśnie zamknęłam temat fotografa po 3 miesiącach szukania i chcę Wam powiedzieć co najważniejsze. Po pierwsze – portfolio musi Wam się podobać emocjonalnie, nie tylko technicznie. My z narzeczonym wybraliśmy fotografa, który robi zdjęcia żywe – nie te ustawione przy ołtarzu. Po drugie – sprawdźcie opinie na grupach ślubnych, nie tylko na jego stronie.
Dyskusja · Posty: 6
Szukacie fotografa ślubnego w Warszawie – warto porównać portfolia
Świetna rada z tym żywym stylem! My też tak podeszliśmy do wyboru. Nasz fotograf był na weselu przez 10 godzin i zrobił ponad 900 zdjęć, z czego dostaliśmy 450 obrobionych. Jakość była rewelacyjna. Jedną rzecz której żałuję – nie zarezerwowaliśmy sesji narzeczeńskiej wcześniej żeby ograć się przed kamerą. Na weselu byliśmy trochę spięci.
Sesja narzeczeńska to naprawdę dobry pomysł, potwierdzam. My z Kasią zrobiliśmy ją w parku Łazienkowskim i dzięki temu na weselu byliśmy dużo bardziej swobodni z fotografem. Poza tym mamy piękne zdjęcia do albumów i na ścianę. Koszt sesji to zwykle 500–1500 zł, ale wiele fotografów wlicza ją w pakiet.
Pytanie techniczne – czy lepiej brać fotografa i kamerzystę osobno czy jako parę? Słyszałam że osobno mogą być lepsi jakościowo, ale wspólny pakiet jest tańszy i mają dobry teamwork. Jak to u Was wyglądało?
My wzięliśmy pakiet i nie żałujemy. Fotograf i kamerzysta znali się od lat i świetnie koordynowali się podczas pierwszego tańca i rzutu bukietem. Film weselny jest naprawdę spójny ze zdjęciami bo mają ten sam styl edycji. Koszt pakietu wyszedł nas 7200 zł co jest ceną bardzo dobrą jak na Warszawę.
Ja tez glowie sie nad fotografem i to mnie stresuje. Siedzialam przez trzy dni szukajac portfolio a wszyscy sa podobnie drodzy. Moze na tym nie warto oszczedzac?