Dziewczyny i chłopaki, właśnie zamknęłam temat fotografa po 3 miesiącach szukania i chcę Wam powiedzieć co najważniejsze. Po pierwsze – portfolio musi Wam się podobać emocjonalnie, nie tylko technicznie. My z narzeczonym wybraliśmy fotografa, który robi zdjęcia żywe – nie te ustawione przy ołtarzu. Po drugie – sprawdźcie opinie na grupach ślubnych, nie tylko na jego stronie.
Dyskusja · Posty: 5
Szukacie fotografa ślubnego w Warszawie – warto porównać portfolia
Świetna rada z tym żywym stylem! My też tak podeszliśmy do wyboru. Nasz fotograf był na weselu przez 10 godzin i zrobił ponad 900 zdjęć, z czego dostaliśmy 450 obrobionych. Jakość była rewelacyjna. Jedną rzecz której żałuję – nie zarezerwowaliśmy sesji narzeczeńskiej wcześniej żeby ograć się przed kamerą. Na weselu byliśmy trochę spięci.
Sesja narzeczeńska to naprawdę dobry pomysł, potwierdzam. My z Kasią zrobiliśmy ją w parku Łazienkowskim i dzięki temu na weselu byliśmy dużo bardziej swobodni z fotografem. Poza tym mamy piękne zdjęcia do albumów i na ścianę. Koszt sesji to zwykle 500–1500 zł, ale wiele fotografów wlicza ją w pakiet.
Pytanie techniczne – czy lepiej brać fotografa i kamerzystę osobno czy jako parę? Słyszałam że osobno mogą być lepsi jakościowo, ale wspólny pakiet jest tańszy i mają dobry teamwork. Jak to u Was wyglądało?
My wzięliśmy pakiet i nie żałujemy. Fotograf i kamerzysta znali się od lat i świetnie koordynowali się podczas pierwszego tańca i rzutu bukietem. Film weselny jest naprawdę spójny ze zdjęciami bo mają ten sam styl edycji. Koszt pakietu wyszedł nas 7200 zł co jest ceną bardzo dobrą jak na Warszawę.