Cześć! Zróbmy tu zbiorczy wątek z opiniami o salach weselnych w Warszawie żeby nowe pary nie musiały szukać po całym internecie. Zacznę od siebie: byliśmy z narzeczoną na 3 wizytach w różnych miejscach i mam wrażenia do podzielenia się.
Dyskusja · Posty: 6
Opinie o salach weselnych w Warszawie – zbieramy razem
Sala w hotelu przy Krakowskim Przedmieściu – byliśmy tam na showroomu. Wnętrze przepiękne, historyczne, klimat niesamowity. Ale cena za osobę była najwyższa ze wszystkich które sprawdzaliśmy – ok. 550 zł/os. Dla 80 osób to 44 tys. tylko catering. Poza tym parking problematyczny – centrum Warszawy to wiadomo.
My byłyśmy z moim przyszłym mężem w dworku pod Warszawą i to był strzał w dziesiątkę. Willa z ogrodem, wesele plenerowe możliwe, parking dla 60 aut, cena 320 zł/os. z alkoholem. Jedyna wada – dojazd dla gości z centrum to 40 minut, trzeba organizować busy.
Widziałam na Instagramie przepiękną salę loftową na Pradze – stare cegły, wysokie sufity, industrialny klimat. Cena była bardzo atrakcyjna (280 zł/os.), ale jak pojechałyśmy z mamą na degustację to nas trochę zawiodło jedzenie. Szkoda, bo miejsce magiczne. W Warszawie trend na lofty jest mega popularny, ale nie zawsze jedzenie dorównuje klimatowi.
Joasiu, dokładnie tak jest z tymi loftami! Mnie się zdarzyło podobne rozczarowanie. Polecam zawsze, absolutnie zawsze, iść na degustację zanim podpiszecie umowę. Poproście o menu dla 5 osób, wino i serwis. Na degustacji widać poziom obsługi, jakość kuchni i czy kelnerzy są uprzejmi. To ważniejsze niż wystrój sali.
Podpisuję się pod radą z degustacją! My zrezygnowaliśmy z jednej sali właśnie po degustacji – jedzenie było przeciętne a obsługa opieszała. Wybraliśmy inne miejsce, trochę droższe, ale poziom był o klasę wyższy. Goście do dziś wspominają kolację weselną co mnie niesamowicie cieszy.