Dyskusja · Posty: 6

Jakie trendy weselne teraz dominują? Boho, minimalizm, glamour?

WeselnaNarzeczona Autor tematu 3 postow

Jakie trendy weselne teraz dominują? Boho, minimalizm, glamour?

Jestem na etapie szukania inspiracji i trochę się gubię w trendach. Wszędzie widzę boho ale mam wrażenie że to już trochę przebrzmiały styl? Z drugiej strony minimalizm jest ponadczasowy ale może być chłodny. A glamour to moje marzenie ale martwię się że będzie zbyt przepychowe. Co teraz króluje na weselach w Warszawie?
slubna_Warszawa 4 postow

Odpowiedz

Obserwuję ślubny świat od kilku lat i powiem Ci że boho faktycznie traci na popularności, ale nie znika – ewoluuje. Teraz modny jest organic boho z suszonymi kwiatami, trawami pampasowymi i naturalną paletą barw. Minimalizm z ciepłymi tonami (biel, ecru, nude, sage green) jest mega popularny i wygląda ponadczasowo. Glamour też jest ale bardziej soft glamour niż przepych złota.
Martyna_W 7 postow

Odpowiedz

Moja rada: zapomnijcie o trendach i zróbcie wesele które Wy lubicie. My z mężem zrobiliśmy styl który nazwałam ciepły europejski – dużo zieleni, białe obrusy, lniane akcenty, świece, dużo kwiatów ale nie przepychowo. Goście mówili że to było najbardziej nasze wesele jakie widzieli. Autentyczność jest teraz trendem samym w sobie.
Agnieszka_i_Darek 3 postow

Odpowiedz

Bardzo modna jest teraz garden party estetyka – na stołach nieformalne, obfite bukiety jak ze świeżo zebranego ogrodu, niezbyt symetryczne, dzikie. Popularny jest też powrót do ceramiki zamiast plastiku w dekoracje. I koniecznie świece – dużo świec! Ciepłe, romantyczne światło robi niesamowitą atmosferę na sali.
Marek_Wisniewski 2 postow

Odpowiedz

Zgadzam się z Agnieszką – autentyczność to klucz. Widziałem wesela gdzie para starała się odtworzyć coś z Instagrama 1:1 i wyglądało to sztucznie. Natomiast wesela gdzie widać osobowość pary – muzyka którą lubią, menu z ich ulubionymi daniami, dekoracje odzwierciedlające ich styl – są zawsze piękniejsze.
Halinka_doswiadczona 12 postow

Odpowiedz

Przydałam się! Ja bym dodała że teraz bardzo modne są wesela zero waste lub przynajmniej z ograniczonym plastikiem. Papierowe słomki, wielorazowe naczynia, kwiaty oddawane po weselu do hospicjum lub szpitala. To piękny gest i goście to doceniają. My tak zrobiliśmy i dostaliśmy mnóstwo ciepłych komentarzy.