Właśnie zaczęłam poszukiwania sukni i jest tego w Warszawie tyle że głowa mnie boli. Macie ulubione salony? Szukam czegoś w przedziale 3000–6000 zł, styl raczej romantyczny/klasyczny, niezbyt dużo falban. Mam figurę klepsydry więc zależy mi na podkreśleniu talii.
Dyskusja · Posty: 5
Gdzie kupić suknię ślubną w Warszawie – polecane salony
Zuzia, byłam w kilku salonach i powiem Ci co myślę. Salony na Złotej i Nowym Świecie mają piękne kolekcje, ale też wysokie ceny – dużo powyżej Twojego budżetu. Natomiast salony w dzielnicach takich jak Ursynów czy Mokotów często mają te same marki w niższych cenach. Warto też sprawdzić suknie pokazowe w rozmiarze 36–40 które można dostać nawet 50% taniej.
Mam radę z własnego doświadczenia: nie idź do salonu z mamą ani siostrą na pierwszą przymierzalnię. Serio. Idź sama albo z jedną osobą której gustowi najbardziej ufasz. Zbyt wiele głosów na raz powoduje, że zamiast słuchać siebie, zaczynasz słuchać innych. Moja mama uwielbia bardziej klasyczne kroje a ja chciałam coś nowoczesnego – wybrałam z przyjaciółką i trafiłam idealnie.
Jako mama panny młodej powiem że KasiaWesele ma rację ale z drugiej strony jeśli masz bliską relację z mamą to jej uczucia są ważne. Może umówcie się że mama jedzie na drugą wizytę kiedy już masz zawężone do 2-3 sukni? Wtedy jest mniej presji i więcej radości wspólnego przeżywania.
Zupełnie praktyczna rada na koniec: rób zdjęcia każdej sukni którą przymierzasz, jeśli salon pozwala. Ja miałam w głowie że ta biała to była piękna ale jak zobaczyłam ją na zdjęciu to zrozumiałam że ecru mi znacznie bardziej pasuje do karnacji. Zdjęcia mówią czasem więcej niż lustro.