no to zaczynam ogarniac budzet i lekko mnie zamurowalo. sala pod centrum liczy juz 400 zl od osoby, a to bez alkoholu. planujemy jakies 90 osob. da sie zejsc ponizej 90 tys czy to mrzonka? bo patrze na te kwoty i nie wiem czy placze czy sie smieje xd macie jakies realne widelki?
Dyskusja · Posty: 7
ile realnie kosztuje wesele w warszawie 2026?
Wesele w stolicy na 90 osób w przyzwoitym standardzie to realnie okolice 100-120 tysięcy z alkoholem i całą oprawą. Da się taniej, ale trzeba iść na kompromisy, na przykład sala trochę dalej od centrum. Pod Warszawą ceny potrafią być o jedną trzecią niższe.
@BeatkaOrganizuje u nas wyszło 105 tys na 85 osób i to bez szaleństw. Najbardziej zjadł budżet catering i alkohol. Sala to była mniejsza część niż myśleliśmy na początku.
matko te kwoty mnie dobijaja, my celujemy w 70 tys i chyba bede musiala uciac liste gosci
Zejście poniżej 90 tys w Warszawie jest wykonalne, ale musicie pilnować listy gości. Każda osoba to realnie ponad tysiąc złotych łącznie ze wszystkim. My ścięliśmy 20 osób i od razu zrobiło się luźniej.
@BeatkaOrganizuje popatrz na terminy poza sobota, piatek albo niedziela potrafia byc sporo tansze. my bierzemy w piatek i sala zbila cene o 15%
Z perspektywy rodzica dodam, żeby zostawić sobie zawsze jakąś rezerwę na koniec. Zawsze wyskakują drobne koszty, o których się nie myśli wcześniej, i potrafią uzbierać się w kilka tysięcy.