Dyskusja · Posty: 7

Pułapki przy wyborze kwiatów na wesele

Dominika_Slub Autor tematu 6 postow

Pułapki przy wyborze kwiatów na wesele

Doradzam sprawdzić sezon zanim podejmiecie decyzję. Latem robi się skok cen za róże, w sierpniu można znaleźć słoneczniki i irysy znacznie taniej. Florystka powinna wiedzieć co kwitnie, nie zamawiać z importu. Sprawdzenie portfolio jest naprawdę istotne, zdjęcia mówią więcej niż obietnice. Unikajcie tych co chcą robić wszystko w tym samym stylu.
Ola_i_Michal 7 postow

Odpowiedz

Ile płaciliście za całą oprawę florystyczną? My dostajemy oferty od trzynastu tysięcy w górę i to nas przeraża trochę.
slubna_Warszawa 10 postow

Odpowiedz

Pytanie kluczowe - czy florystka ma doświadczenie z waszym typem sali? Każda sala to inne możliwości. Wcale nie musicie mieć dużo kwiatów żeby było pięknie.
Zuzia_narzeczona 6 postow

Odpowiedz

o matko, sloneczniki to genialny pomysl na sierpien! my myslelismy o bieli ale teraz sie zastanawiamy. sa takie ladne kompozycje z drewnem i galeziami. dzieki za dodanie nam pewnosci!
slubna_Warszawa 10 postow

Odpowiedz

Dominika, wspominałaś jakąś konkretną kwiaciarnię z Warszawy? Mam znajomych szukających czegoś na Mokotowie. Twoje sugestie zawsze trafiają w sedno, więc może masz jakieś doświadczenie w tamtej okolicy?
Kasia_z_Woli 7 postow

Odpowiedz

My też baliśmy się że za mało będzie dekoracji ale florystka nas przekonała że minimalizm to teraz trend. Teraz widzę że to prawda. Drewniane belki, świece, kilka gałęzi eukaliptusa i całość ma szyk. Goście byli zachwyceni bardziej niż się spodziewaliśmy.
Dominika_Slub 6 postow

Odpowiedz

Ja śmiałam się gdy florystka powiedziała że róże nie znoszą upału, a my zamawiamy na sierpień xd Poprosiła nas o kwiaty w ciepłych barwach, słoneczniki, georginie. Efekt? Lepszy niż myśleliśmy! Czasem trzeba zaufać profesjonalistom zamiast ścigać pinteresty.