Doradzam sprawdzić sezon zanim podejmiecie decyzję. Latem robi się skok cen za róże, w sierpniu można znaleźć słoneczniki i irysy znacznie taniej. Florystka powinna wiedzieć co kwitnie, nie zamawiać z importu. Sprawdzenie portfolio jest naprawdę istotne, zdjęcia mówią więcej niż obietnice. Unikajcie tych co chcą robić wszystko w tym samym stylu.
Dyskusja · Posty: 7
Pułapki przy wyborze kwiatów na wesele
Ile płaciliście za całą oprawę florystyczną? My dostajemy oferty od trzynastu tysięcy w górę i to nas przeraża trochę.
Pytanie kluczowe - czy florystka ma doświadczenie z waszym typem sali? Każda sala to inne możliwości. Wcale nie musicie mieć dużo kwiatów żeby było pięknie.
o matko, sloneczniki to genialny pomysl na sierpien! my myslelismy o bieli ale teraz sie zastanawiamy. sa takie ladne kompozycje z drewnem i galeziami. dzieki za dodanie nam pewnosci!
Dominika, wspominałaś jakąś konkretną kwiaciarnię z Warszawy? Mam znajomych szukających czegoś na Mokotowie. Twoje sugestie zawsze trafiają w sedno, więc może masz jakieś doświadczenie w tamtej okolicy?
My też baliśmy się że za mało będzie dekoracji ale florystka nas przekonała że minimalizm to teraz trend. Teraz widzę że to prawda. Drewniane belki, świece, kilka gałęzi eukaliptusa i całość ma szyk. Goście byli zachwyceni bardziej niż się spodziewaliśmy.
Ja śmiałam się gdy florystka powiedziała że róże nie znoszą upału, a my zamawiamy na sierpień xd Poprosiła nas o kwiaty w ciepłych barwach, słoneczniki, georginie. Efekt? Lepszy niż myśleliśmy! Czasem trzeba zaufać profesjonalistom zamiast ścigać pinteresty.