Mieszanka usług to dla mnie zawsze bardziej elastyczne podejście. Mieliśmy możliwość wybrać salę osobno, catering z zewnątrz, fotografa z rekomendacji. Kosztowało to czasem więcej rozmów, ale zaoszczędziliśmy około 8 tysięcy. Wiem, że to nie dla każdego, niektórzy wolą spokój gotowego pakietu. Ale jeśli macie czas i chęć, warto sprawdzić.
Dyskusja · Posty: 7
Pakiet czy mieszanka usług - która opcja lepsza?
A co, jeśli jeden z dostawców się spóźni? Fotografa np. Mnie to się stało, zdjęcia z przyjazdu panny młodej nie mamy wcale. A czy to by się stało przy gotowej paczce od sali? Kto wtedy odpowiada za błędy?
Dominika, akurat to! Przygotowałem sobie arkusz z wszystkimi możliwościami i rzeczywiście, mieszanka wychodzi taniej. Plus to i większa kontrola nad każdą rzeczą. Polecam każdemu kto ma trochę czasu!
haha ale ja tylko zamknelam oczy i kazalam szefowi sali wszystko do razu zalatwic xd zaden stres! bylo lepiej wtedy niz jak sie robi samodzielnie na glowe czlowiekowi
O tym samym myslalam
Podbijam, ktos jeszcze?
No właśnie! Mnie zdarzyło się jeszcze, że jeden catering nie dowiózł dokładnie tego, co uzgodniliśmy wcześniej. A przy paczce, zawsze siedział ktoś kto pilnuje i odpowiada. Ale trzeba potrafić negocjować ceny, bo inaczej pakiet i tak taniej wychodzi dla niecierpliwych.